Lieve vrienden en weldoeners,                                           25 maart 2015

In de Oekraine rusten op het ogenblik de wapens. De ellende van de bevolking in het Donbass-gebied en de gevolgen van de verwoesting door de oorlog zijn overal zichtbaar. 1.8 miljoen mensen moesten hun woning verlaten en vonden een schuilplaats in kelders zonder licht, verwarming en water. Ze zijn naar Rusland of West-Oekraine gevlucht, waar ze in houten barakken zonder verwarming ondergebracht werden, Vele vluchtelingen keren nu weer naar hun verwoeste huizen terug. De handel ligt stil en de prijzen van levensmiddelen zijn twee tot drievoudig gestegen. Het gas werd 300% duurder, en de stroom kost het dubbele. Pensioenen worden sinds maanden niet meer uitgekeerd. Veel ouderen, kinderen en gezinnen hebben honger en 1.7 miljoen kinderen lijden onder angst, kou, verwaarlozing, tekort aan voeding, medicijnen en onderwijs.Daarom verrasten we al deze mensen, met een ruimhartig levensmiddelenpakket, we zouden ze graag vaker geven..

Eén van de vele projecten die wij gaan verwezenlijken is een kinderdagcentrum in het zuiden van Kiëv:  Om  de toenemende behoefte aan verzorgingsplaatsen voor kinderen te dekken. In de directe buurt moet een magazijn met sociaal station ontstaan, zodat we de stroom aan hulpgoederen uit west-europa direct aan de verarmde landsbevolking kunnen afgeven.

We willen graag alle weldoeners en medewerkers voor hun royale en daadkrachtige ondersteuning bedanken. Samen met hen mogen wij in de vorm van veelvoudige humanitaire projecten zichtbare tekenen van barmhartigheid tonen in een wereld, die naar liefde en medegevoel snakt.

Pater Rolf-Philipp  Schönenberger.